Šta je tegola?

Šta je tegola, pitate se? Na pravom ste mestu za odgovor!

Tegola je vrsta krovnog pokrivača čija primena datira još od antičkih vremena. Najranije vrste ovog krovnog pokrivača spravljane su od kamena, da bi, naposletku, iste pravili od drveta i njegove kore.

Moderna osnova, na kojoj se bazira, jeste fiberglas, koji se oblaže slojevima bitumena u proizvodnom procesu. Zahvaljujući svojstvima bitumena, pruža izvanrednu nepromočivost i veoma je dobro prilagođen za formu krovnog pokrivača, kako zbog svoje fleksibilnosti, tako i zbog odličnog prijanjanja na podlogu.

Tegola je pogodna za pokrivanje visokih krovova. Lako se može koristiti i za pokrivanje najsloženijih oblika, što se ne može potvrditi za ostale tradicionalne materijale.

Tradicionalna tegola ili pravougaona krovna šindra u dijagonalnom rasporedu sa odsjajem sunca
Klasični stil po kome je prepoznatljiva bitumenska krovna šindra

Tegola je idealan pokrivač kod krovnih konstrukcija sa ograničenom nosivošću!

Višeslojna tegola ili laminantna šindra braon boje postavljena na krovu sa blagim uvalama
Bitumenska krovna šindra je neprevaziđena u arhitektonskom smislu
Krovni pokrivač otporan na atmosferske uticaje

Šindre su otporne na bilo koji tip vremenskih uslova, počevši od polarnih temperatura preko tropskih vrelina, vlage i jakog vetra. Osnova od fiberglasa je veoma stabilna i vodonepropustiva, a spoljašnjost šindre je ekstremno izdržljiva, zahvaljujući granulama koje čine ultimativnu vrstu zaštite.

Ekonomski isplativ krovni pokrivač

Lagana krovna konstrukcija čini veliku razliku u upoređivanju šindre sa konvencionalnim krovnim pokrivačima. Krovne šindre su mnogo lakše i fleksibilnije, bez ugrožavanja nivoa kvaliteta. Brzo se postavljaju na krov, zahvaljujući lakoći koja se pridodaje njihovom kvalitetu.

Izražen arhitektonski stil krovnog pokrivača

Šindre su dostupne u raznim bojama i oblicima koji se uklapaju u svaku vrstu okruženja i arhitektonskog stila. Postojanost boje i zaštita od UV zračenja, osiguravaju estetski izgled za dug period vremena.

Savršen izolator krova

Šindre apsorbuju veliku količinu buke usled kiše ili oluje, kada je u pitanju zvučna izolacija, naspram drugih krovnih pokrivača. Štetočinama je mnogo teže da izvrše penetraciju krova, što pridodaje zaštiti Vašeg tavanskog prostora.

Ekološki prihvatljiv proizvod

Lakoća šindri čini pozitivan ekološki efekt. Dostupni ventilacioni sistemi stvaraju optimum vazdušne cirkulacije i izolacije, od kojih su oba dobra za Vaše zdravlje i rezultiraju nižim energetskim troškovima.

Umesto zaključka
Ilustracija krova postavljenog sa šindrom i slova Šta je tegola

Nadam se, kada sledeći put budete suočeni sa pitanjem „Šta je tegola”, Vi ćete imati spreman odgovor na to. Ne zaboravite, uvek možete preporučiti i posetu našem portalu za najrelevantnije informacije.

P.S. Naša ponuda je najbolja ponuda! 🙂
Obavezno posetite stranice posvećene ugradnji tegole, kao i pratećem materijalu za ugradnju tegole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *