Šta je tegola?

Šta je tegola, pitate se? Na pravom ste mestu za odgovor!

Tegola je vrsta krovnog pokrivača čija primena datira još od antičkih vremena. Najranije vrste ovog krovnog pokrivača spravljane su od kamena, da bi, naposletku, iste pravili od drveta i njegove kore.

Moderna osnova, na kojoj se bazira, jeste stakleno vlakno, koje se oblaže slojevima bitumena u proizvodnom procesu. Zahvaljujući svojstvima bitumena, pruža izvanrednu nepromočivost i veoma je dobro prilagođeno za formu krovnog pokrivača, kako zbog svoje fleksibilnosti, tako i zbog odličnog prijanjanja na podlogu.

Tegola je pogodna za pokrivanje visokih krovova. Lako se može koristiti i za pokrivanje najsloženijih oblika, što se ne može potvrditi za ostale tradicionalne materijale.

šta je tegola
Tegola je idealan pokrivač kod krovnih konstrukcija sa ograničenom nosivošću

Bitumenska krovna šindra
Klasičan stil po kome je prepoznatljiva tegola
Tegola plava
Tegola je nezamenljiva u arhitektonskom smislu

Pet karakteristika tegole

Krovni pokrivač otporan na atmosferske uticaje

Šindre su otporne na bilo koji tip vremenskih uslova, počevši od polarnih temperatura preko tropskih vrelina, vlage i jakog vetra. Osnova od staklenih vlakana je veoma stabilna i vodonepropustiva, a spoljašnjost šindre je ekstremno izdržljiva, zahvaljujući granulama koje čine ultimativnu vrstu zaštite.

Ekonomski isplativ krovni pokrivač

Lagana krovna konstrukcija čini veliku razliku u upoređivanju šindre sa konvencionalnim krovnim pokrivačima. Krovne šindre su mnogo lakše i fleksibilnije, bez ugrožavanja nivoa kvaliteta. Brzo se postavljaju na krov, zahvaljujući lakoći koja se pridodaje njihovom kvalitetu.

Izražen arhitektonski stil krovnog pokrivača

Šindre su dostupne u raznim bojama i oblicima koji se uklapaju u svaku vrstu okruženja i arhitektonskog stila. Postojanost boje i zaštita od UV zračenja, osiguravaju estetski izgled za dug period vremena.

Savršen izolator krova

Šindre apsorbuju veliku količinu buke usled kiše ili oluje, kada je u pitanju zvučna izolacija, naspram drugih krovnih pokrivača. Štetočinama je mnogo teže da izvrše penetraciju krova, što pridodaje zaštiti Vašeg tavanskog prostora.

Ekološki prihvatljiv proizvod

Lakoća šindri čini pozitivan ekološki efekt. Dostupni ventilacioni sistemi stvaraju optimum vazdušne cirkulacije i izolacije, od kojih su oba dobra za Vaše zdravlje i rezultiraju nižim energetskim troškovima.

Leave a Comment

Item added to cart.
0 items - 0,00 рсд